...

Υπηρεσίες

Βρες την υπηρεσία που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου!

Η εξ αποστάσεως συνεδρίες μέσω διαδικτύου, πλέον, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες και εξίσου αποτελεσματικές με τις συνεδρίες δια ζώσης. Άλλωστε, οι διαδικτυακές συνεδρίες μπορεί να έχουν και αρκετά πλεονεκτήματα όπως:

 • Άνεση χώρου και ευκολία πρόσβασης
 • Αντανάκλαση (zone of reflection)
 • Εξοικονόμηση χρόνου
 • Μείωση κοινωνικού στίγματος

Αν, λοιπόν, ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική αλλά δεν μπορείς να επισκεφτείς το Κέντρο μας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επικοινώνησε μαζί μας ώστε να σε ενημερώσουμε για τους τρόπους επικοινωνίας, το κόστος αλλά και ό,τι άλλο ενδιαφέρεσαι να μάθεις!

«Τρόποι υπάρχουν πολλοί, αρκεί να το θέλεις. Βρες αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου και μόνο ανάγκες»

Το Health Coaching είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη πελατοκεντρική προσέγγιση, η οποία έχει ως βασικό στόχο να σε βοηθήσει και να διευκολύνει την υιοθέτηση ενός καλύτερου και πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Μέσα από αυτήν την υπηρεσία έχεις την ευκαιρία να κάνεις μόνος/η σου αλλαγές στις σχετικές με την υγεία σου συμπεριφορές. Περιλαμβάνει τέσσερις συμπεριφορές: άσκηση, διατροφή, κάπνισμα, αλκοόλ.

«Μην ξεχνάς πως είσαι μοναδικός/ή και έχεις διαφορετικές ανάγκες από κάποιον άλλον… βγάλε το πρέπει από τη ζωή σου και δες τι πραγματικά ζητάς εσύ…»

Σχεδιασμός παρεμβάσεων βασισμένος σε θεωρητικά μοντέλα και επιστημονικά αποδεδειγμένες μεθόδους και τεχνικές προώθησης προγραμμάτων υγείας. Περιλαμβάνει 6 βήματα τα οποία είναι αναγκαία για τον σχεδιασμό και εκτέλεση παρέμβασης που στοχεύει στην υιοθέτηση συμπεριφορών που προάγουν την υγεία.

 1. Αξιολόγηση αναγκών με βάση το PRECEDE μοντέλο
 2. Καθορισμός των στόχων προς εκτέλεση και αλλαγή
 3. Συλλογή μεθόδων, τεχνικών (βασισμένων σε θεωρία) και πρακτικών εφαρμογών (προσδιοριστών) για αλλαγή συμπεριφοράς
 4. Παραγωγή προϊόντος, υλικών, σχεδίου
 5. Αναμονή για εκτέλεση, υιοθέτηση και βιωσιμότητα προγράμματος
 6. Αξιολόγηση

Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε ανθρωπους που έτυχε να διαγνωσθούν με την ασθένεια του καρκίνου και στο κοινωνικό τους περιβάλλον (σημαντικούς άλλους). Σκοπός είναι η βελτίωση ποιότητας ζωής, η κατανόηση της ασθένειας και των αναγκών τόσο του/ης ιδίου/ας ασθενούς όσο και του υποστηρικτικού περιβάλλοντος, η ενσωμάτωση της ασθένειας στην καθημερινή ζωή με λειτουργικό τρόπο και η επαναξιολόγηση της κατάστασης δίνοντας έμφαση στις θετικές επιπτώσεις (γιατί πάντα υπάρχουν).

«Σε όλα τα γεγονότα που βιώνουμε, από τα πιο ήπια μέχρι τα πιο τραυματικά, πάντα υπάρχει ένα θετικό στοιχείο! Πίστεψέ με δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί όσο φαντάζει»

Υπηρεσία συμβουλευτική πένθους σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους που βιώνουν την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου λόγω θανάτου. Βασικός στόχος είναι η κατανόηση της απώλειας, η έκφραση και αναγνώριση πιθανών καταπιεσμένων συναισθημάτων, η απόδοση νοήματος της απώλειας, η ένταξη και ενσωμάτωση της στην καθημερινότητα και η διατήρηση, μέσα στο χρόνο, της μνήμης του ανθρώπου που έχει πεθάνει.

Η υπηρεσία συμβουλευτικής πένθους περιλαμβάνει στήριξη για:

 • Την απώλεια γονέα
 • Την απώλεια παιδιού
 • Τον άρρωστο γονιό
 • Την απώλεια αγαπημένων προσώπων
 • Την απώλεια στη σχολική κοινότητα
 • Θάνατο κάτω απο τραυματικές συνθήκες (αυτοκτονία, τροχαίο)

«Κάθε αλλαγή εμπεριέχει την απώλεια και κάθε απώλεια απαιτεί χρόνο για να ενσωματωθεί και να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας χωρίς ωστόσο να χάνετε εντελώς»

Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης για θέματα σχετικά με την υγεία και την ασθένεια. Βασικός στόχος είναι η κατανόηση της έννοιας της υγείας και της ασθένειας, η διαχείριση χρόνιου πόνου και η ενσωμάτωσή του στην καθημερινή ζωή, η απόδοση νοήματος σε χρόνιες ή/και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, η κατανόηση συμπεριφορών υγείας, η διαχείριση χρόνιου στρες και ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, η βελτίωση επικοινωνίας με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και η εξάσκηση σε δεξιότητες επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων.

«Η ζωή είναι σαν την γραμμή της καρδιάς… έχει τα πάνω της και τα κάτω της… αν ήταν ευθεία δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα καθώς θα πεθαίναμε»

Η παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας από τις παραπάνω έχει ως στόχο να βοηθήσει τον άνθρωπο να κατανοήσει εκείνο το στοιχείο στη ζωή και στην καθημερινότητά που:

 • παρεμποδίζει την λειτουργικότητά του
 • προκαλεί έντονες και παρεισφρητικές σκέψεις (οι οποίες δυσκολεύουν την διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων)
 • οδηγεί σε έντονο άγχος και θλίψη
 • δυσχεραίνει την επικοινωνία με τους σημαντικούς άλλους

 

Δεν παρέχονται έτοιμες συμβουλές ή λίστα βημάτων ώστε να λυθεί μαγικά το ζήτημα που απασχολεί. Αντιθέτως, μέσα από την συμβουλευτική διαδικασία και την μέθοδο της συνέντευξης (Motivational Interviewing–MI) που κινητοποιεί το άτομο να επεξεργαστεί αποτελεσματικότερα την κατάσταση, επιτυγχάνεται η εξεύρεση λύσης και η μετέπειτα ανακούφιση. Το ίδιο το άτομο, με την βοήθεια του/ης ψυχολόγου – και όχι ο/η ίδιος/α ο/η ψυχολόγος, είναι αυτό που καταφέρνει να βρει την λύση του εκάστοτε ζητήματος. Βασικός και πρωταρχικός στόχος κάθε υπηρεσίας είναι η επίτευξη μακροπρόθεσμης ευημερίας και απόκτησης δεξιοτήτων επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων.

«Η παροχή έγκυρων πληροφοριών αποτελεί βασική προτεραιότητα γι’ αυτό και οτιδήποτε ανεβαίνει βασίζεται σε επιστημονικά αποδεδειγμένη βιβλιογραφία. Άλλωστε μην ξεχνάς πως η γνώση είναι το μόνο όπλο που κανένας και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να σου πάρει»