...

Υπηρεσίες

Βρες την υπηρεσία που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου!

Η ατομική συνεδρία ανάλογα με το αίτημα του ατόμου μπορεί να έχει υποστηρικτικό, συμβουλευτικό ή θεραπευτικό χαρακτήρα. Η διάρκεια της είναι στα 55' και η συχνότητα των συνεδριών ορίζεται από κοινού με την θεραπεύτρια στην πρώτη συνάντηση ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου.

Η προσέγγιση που ακολουθείται είναι η Γνωστική – Συμπεριφορική Θεραπεία και η Συστημική – έπειτα από ειδική εκπαίδευση.

Οι συνεδρίες προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης έχουν διάρκεια 55’ και μέσα από αυτές το άτομο μπορεί να καλλιεργήσει δεξιότητες που θα το βοηθήσουν να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του.

Ενδεικτικά κάποια θέματα που καλύπτονται στις συνεδρίες προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης είναι:

Η αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση

Η θέσπιση ορίων και οι δεξιότητες διεκδίκησης

Η διαχείριση χρόνου – οργάνωση – αναβλητικότητα

Η αυτοφροντίδα

Η έκφραση συναισθηματικών αναγκών και η επικοινωνία

Η Συμβουλευτική ή θεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια είτε παντρεμένα είτε όχι, τα οποία αναζητούν βοήθεια για ζητήματα που αφορούν την συντροφική τους σχέση. Ο/Η θεραπευτής/ρια σε όλη την πορεία της συμβουλευτικής ή θεραπείας διακατέχεται από μια ουδέτερη στάση και μέσα από τεχνικές (ερωτήσεις, ασκήσεις κ.α) επιχειρεί να βοηθήσει το ζευγάρι να εκφράσει τις δυσκολίες, τα συναισθήματα, τους προβληματισμούς, ώστε να βελτιωθεί η μεταξύ τους επικοινωνία.

Μερικά από τα θέματα που θίγονται στη συμβουλευτική ή θεραπεία ζεύγους είναι:

  • Οι συγκρούσεις μεταξύ του ζευγαριού
  • Το σεξ στη ζωή του ζευγαριού
  • Οι εξωσυζυγικές σχέσεις και οι ρόλοι ανάμεσα στο ζευγάρι
  • Τα μυστικά ανάμεσα στο ζευγάρι και στην οικογένεια
  • Οι ανταγωνιστικότητα ανάμεσα στο ζευγάρι
  • Οι κακοποιητικές συμπεριφορές μέσα στη σχέση
  • Το διαζύγιο

Η προσέγγιση που ακολουθείται για τη θεραπεία ζεύγους είναι η Συστημική – έπειτα από ειδική εκπαίδευση στον συγκεκριμένο τομέα.

 

Η συμβουλευτική παιδιών και εφήβων αναφέρεται σε άτομα ηλικίας από 5 έως 18 ετών. Για παιδιά ηλικίας μικρότερης των 5 συστήνεται η συμβουλευτική γονέων κι έπειτα με βάση τις πληροφορίες που θα έχει αντλήσει η θεραπεύτρια, η ίδια αποφασίζει αν κρίνεται απαραίτητη η συνάντηση με το παιδί.

Όσον αφορά την διαδικασία, για παιδιά που βρίσκονται στο δημοτικό έως και 2α γυμνασίου, η πρώτη συναντηση γίνεται με τον/ους γονέα/είς, οι οποίοι στην πρώτη συνεδρία (στην αρχή της συνεδρίας) συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο που σχετίζεται με την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Έπειτα, γίνεται σύζήτηση με την θεραπεύτρια γύρω από το αίτημα των γονιών αλλά και με βάση τις απαντήσεις τους συνδιαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο εστιασμένο στις ανάγκες του παιδιού. Η επόμενη συνάντηση ορίζεται με το παιδί.

Όσον αφορά τους εφήβους, η πρώτη συνάντηση γίνεται μαζί με τον/ην έφηβη και τον/ους γονέα/είς, ώστε να γίνει σαφής η πολιτική απορρήτου, ώστε να χτιστεί μια καλή θεραπευτική συμμαχία με τον/ην έφηβο/η – η πολιτική απορρήτου ισχύει και για την συμβουλευτική παιδιών και εφήβων.

Ανά διαστήματα που κρίνει η θεραπεύτρια αναγκαία, ορίζονται συναντήσεις καθοδήγησης και συμβουλευτικής με τους γονείς, ώστε να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες, να ενδυναμωθούν και να συμβάλλουν στην καλύτερη πορεία του παιδιού.

Σε πολλές περιπτώσεις (όπως όταν υπάρχει διάγνωση ή πολύ συγκεκριμένο αίτημα), χορηγείται στους γονείς ανά τακτά χρονικά διαστήμα υλικό (έντυπα, ασκήσεις, ιδέας για δραστηριότητες κ.α) με σκοπό την ολιστική προσέγγιση και την βέλτιστη πορεία του παιδιού.

Η συμβουλευτική γονέων μπορεί να γίνει είτε ατομικά (μόνο ο ένας γονέας) είτε μαζί και με τους δυο γονείς. Όπως και η ατομική συνεδρία, μπορεί να έχει υποστηρικτικό, συμβουλευτικό ή θεραπευτικό χαρακτήρα ανάλογα το αίτημα του/ων γονέα/ιών.

Μέσα από τη συμβουλευτική γονέων, οι γονείς μπορούν να λάβουν καθοδήγηση,  βοήθεια και τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να αισθάνονται επαρκείς να αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις - είτε θετικές είτε αρνητικές - τις οποίες βιώνει το παιδί (συναισθηματικές και συμπεριφορικές αντιδράσεις, κοινωνικοποίηση, κακοποιητικές συμπεριφορές, χαμηλή εικόνα εαυτού κ.α).

Μερικοί από τους στόχους της συμβουλευτικής γονέων είναι:

Η διατήρηση ή αποκατάσταση ισορροπίας στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένεια

Η μείωση εντάσεων και συγκρούσεων ανάμεσα στους γονείς και το παιδί

Η ενθάρρυνση για έκφραση συναισθημάτων και προβληματικών

Η καλλιέργεια της επικοινωνίας

Η αποδοχή και η κατανόηση των αναγκών κάθε μέλους

Η καλλιέργεια θετικής επικοινωνίας και κλίματος κ.α

 


Το Health Coaching είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη πελατοκεντρική προσέγγιση, η οποία έχει ως βασικό στόχο να σε βοηθήσει και να διευκολύνει την υιοθέτηση ενός καλύτερου και πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Μέσα από αυτήν την υπηρεσία έχεις την ευκαιρία να κάνεις μόνος/η σου αλλαγές στις σχετικές με την υγεία σου συμπεριφορές. Περιλαμβάνει τέσσερις συμπεριφορές: άσκηση, διατροφή, κάπνισμα, αλκοόλ.


 

«Μην ξεχνάς πως είσαι μοναδικός/ή και έχεις διαφορετικές ανάγκες από κάποιον άλλον… βγάλε το πρέπει από τη ζωή σου και δες τι πραγματικά ζητάς εσύ…»

Η εξ αποστάσεως συνεδρίες μέσω διαδικτύου, πλέον, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες και εξίσου αποτελεσματικές με τις συνεδρίες δια ζώσης. Άλλωστε, οι διαδικτυακές συνεδρίες μπορεί να έχουν και αρκετά πλεονεκτήματα όπως:

Άνεση χώρου και ευκολία πρόσβασης

Αντανάκλαση (zone of reflection)

Εξοικονόμηση χρόνου

Μείωση κοινωνικού στίγματος

Οι βιωματικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης αποτελούν έναν μοναδικό χώρο για την εξερεύνηση και ενίσχυση των προσωπικών σας δυνατοτήτων. Μέσα από αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες, διαλόγους και ασκήσεις, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους και να ενισχύσουν τις ικανότητές τους.

Οι ομάδες αυτές παρέχουν ένα υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον, όπου μπορείτε να:

  • Εξερευνήσετε τις προσωπικές σας αξίες και στόχους: Μέσα από καθοδηγούμενες συζητήσεις και δραστηριότητες, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τι είναι σημαντικό για εσάς.
  • Αναπτύξετε κοινωνικές δεξιότητες: Οι βιωματικές ασκήσεις ενισχύουν την ικανότητά σας να επικοινωνείτε και να συνεργάζεστε με άλλους, δημιουργώντας ισχυρότερες σχέσεις.
  • Εργαστείτε σε συγκεκριμένα θέματα: Ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας, μπορείτε να εστιάσετε σε ζητήματα όπως η αυτοεκτίμηση, η διαχείριση του άγχους, η επίλυση συγκρούσεων και η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων.
  • Μοιραστείτε εμπειρίες και μάθετε από τους άλλους: Η ανταλλαγή προσωπικών ιστοριών και εμπειριών ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας και της υποστήριξης.

Η συμμετοχή στις βιωματικές ομάδες σας προσφέρει τη δυνατότητα να βελτιώσετε τη γνώση του εαυτού σας και να αναπτύξετε στρατηγικές για την προσωπική σας ανάπτυξη. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τη διαδικασία της αυτοβελτίωσης και να ανακαλύψουμε τα βήματα που θα σας οδηγήσουν σε μια πιο ικανοποιητική και αυθεντική ζωή.

Η παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας από τις παραπάνω έχει ως στόχο να βοηθήσει τον άνθρωπο να κατανοήσει εκείνο το στοιχείο στη ζωή και στην καθημερινότητά που:

  • παρεμποδίζει την λειτουργικότητά του
  • προκαλεί έντονες και παρεισφρητικές σκέψεις (οι οποίες δυσκολεύουν την διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων)
  • οδηγεί σε έντονο άγχος και θλίψη
  • δυσχεραίνει την επικοινωνία με τους σημαντικούς άλλους

 

Δεν παρέχονται έτοιμες συμβουλές ή λίστα βημάτων ώστε να λυθεί μαγικά το ζήτημα που απασχολεί. Αντιθέτως, μέσα από την συμβουλευτική διαδικασία και την μέθοδο της συνέντευξης (Motivational Interviewing–MI) που κινητοποιεί το άτομο να επεξεργαστεί αποτελεσματικότερα την κατάσταση, επιτυγχάνεται η εξεύρεση λύσης και η μετέπειτα ανακούφιση. Το ίδιο το άτομο, με την βοήθεια του/ης ψυχολόγου – και όχι ο/η ίδιος/α ο/η ψυχολόγος, είναι αυτό που καταφέρνει να βρει την λύση του εκάστοτε ζητήματος. Βασικός και πρωταρχικός στόχος κάθε υπηρεσίας είναι η επίτευξη μακροπρόθεσμης ευημερίας και απόκτησης δεξιοτήτων επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων.

Βασική μας προτεραιότητα είναι η παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών. Εκπαιδευόμαστε συνεχώς για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις συνεχόμενα αυξανόμενες ανάγκες του κλάδου μας!

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια!

Δεν την θεωρούμε καθόλου αυτονόητη


Συχνές Ερωτήσεις

Για ραντεβού μπορείτε:

  • Να καλέσετε στο σταθερό τηλέφωνο 2463400494 ή στο κινητό του γραφείου 6906928843

  • Να στείλετε email στο [email protected]

  • Να στείλετε μήνυμα στα Social Media του γραφείου

 

Η αλλαγή ή ακύρωση του ραντεβού μπορεί να γίνει με ενημέρωση τουλάχιστον 6 ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού. Σε περίπτωση που η ενημέρωση γίνει σε λιγότερο από 6 ώρες τότε υπάρχει η χρέωση των 20. Η ίδια πολιτική ισχύει και για τον/ην ψυχολόγο σε περίπτωση που ακυρώσει οίδιοςσε λιγότερο από 6 ώρες αφαιρούνται 20€ από την επόμενη συνεδρία.

Η πολιτική χρέωσης έχει ως μόνο σκοπό την τήρηση συνέπειας.

Η θεραπευτική διαδικασία καλύπτονται από το απόρρητο, δηλαδή από την αρχή της εχεμύθειας που διέπει το επάγγελμα του ψυχολόγου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μορφή επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Ψυχολόγο παραμένει εμπιστευτική. Καμία πληροφορία δεν μοιράζεται με τρίτα ή συγγενικά πρόσωπα. Από το απόρρητο καλύπτονται και όλοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Συμβουλευτικής (γραμματέας και εργαζόμενοι ψυχολόγοι).
Άρση απορρήτου προβλέπεται σε περιπτώσεις που απειλείται η ζωή του θεραπευόμενου ή τρίτων ή/και κατόπιν σχετικής έγγραφης αίτησης από δικαστικές αρχές. Σε περίπτωση άρσης απορρήτου για προστασία ζωής, ο ψυχολόγος μοιράζεται μόνον τις απόλυτα αναγκαίες πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές κατόπιν επικοινωνίας με τον/ην θεραπευόμενο/η.