Το επιτραπέζιο παιχνίδι “Ενισχύω τις δεξιότητές μου” φτιάχτηκε με σκοπό να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των συναισθημάτων και στην ανάπτυξη κοινωνικών, επικοινωνιακών δεξιοτήτων, επίλυσης προβλημάτων και ενσυναίσθησης. Μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι διευκολύνεται η επικοινωνία και το μοίρασμα συναισθημάτων και σκέψεων με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας ή της οικογένειας. Οι παίκτες θα πρέπει ανάλογα τη θέση τους να αξιοποιήσουν τις κάρτες ή τις πληροφορίες και να μπουν σε έναν διάλογο μέσα από τον οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις, θα μοιραστούν σκέψεις και θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν μελλοντικά στη ζωή και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Το βασικό στοιχείο του επιτραπέζιου είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει νικητής/ρια. Το ταμπλό αποτελείται από διάφορα στοιχεία, όπως τον εξολοθρευτή αρνητικότητας, την παγίδα - αλήθεια, το σχέδιο δράσης, τις κάρτες παροχής βοήθειας και τις κάρτες “εξερευνητής συναισθημάτων”. Η επιβράβευση δεν είναι η νίκη, αλλά κάθε φορά που κάποιος παίκτης θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κάθε θέσης θα λαμβάνει μια αγκαλιά, ένα χειροκρότημα, χειραψίες, ομαδικές και ατομικές αγκαλιές - ανάλογα με το στοιχείο της θέσης. Σκοπός αυτού του είδους επιβράβευσης είναι η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και η ενίσχυση του ομαδικού παιχνιδιού, χωρίς ανταγωνισμό.
Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών για να μπορούν τα ίδια να διαβάζουν και να κατανοούν τους κανόνες. Λήφθηκε υπόψιν το αναπτυξιακό στάδιο και οι γνωστικές ανάγκες ενός παιδιού. Ωστόσο, το επιτραπέζιο παιχνίδι δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε εφήβους και ενηλίκους. Ο σχεδιασμός του έγινε με κριτήριο να είναι εύκολα κατανοητό και εύχρηστο για παιδιά, ωστόσο, μπορεί να παιχτεί και από ενήλικες καθώς το περιεχόμενο του αφορά καταστάσεις που παρατηρούνται και στην ενήλικη ζωή, ενώ η επαφή με τα συναισθήματα δεν έχει ηλικία.
Το επιτραπέζιο παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο από παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς. Τα παιχνίδια μπορούν να διευκολύνουν την εκμάθηση και να διεγείρουν το ενδιαφέρον των παιδιών πολύ πιο εύκολα και άμεσα. Επομένως, στα πλαίσια συναισθηματικής διαπαιδαγώγησης και ψυχοεκπαίδευσης μπορεί να αξιοποιηθεί, ώστε ο ειδικός να εκμαιεύσει σημαντικές πληροφορίες αλλά και να μεταδώσει πολύτιμα μηνύματα και να διευκολύνει την ενίσχυση δεξιοτήτων όπως επίλυσης προβλημάτων, ψυχικής ανθεκτικότητας, κοινωνικές και επικοινωνιακές.