...

Ένα bazaar που χαρίζει χαμόγελα…

Λίγα χρόνια πριν άκουσα για το bazaar των «Φίλων της ΜΕΡΙΜΝΑΣ». Στην αποθήκη Γ στο λιμάνι στη Θεσσαλονίκη. Σας έχω μιλήσει για τη «ΜΕΡΙΜΝΑ» και το έργο της… ποτέ όμως μέχρι τώρα για τους «Φίλους της ΜΕΡΙΜΝΑΣ». Νιώθω πολύ χαρά και τιμή που μπόρεσα να συνεργαστώ και με τη ΜΕΡΙΜΝΑ και με τους Φίλους της και θα σας εξηγήσω αμέσως το γιατί.

Έχω αναφέρει πολλές φορές πόσο  πολύτιμη ήταν η βοήθεια που έλαβα από τη ΜΕΡΙΜΝΑ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Ο δρόμος τυχαία ή μη (οι συγκυρίες τότε ήταν περίεργες) με έβγαλε στη Φράγκων 13 στη Θεσσαλονίκη και ανέβηκα στον 7ο όροφο. Μετά από κάθε ραντεβού ένιωθα όλο και καλύτερα μέχρι που έφτασε το τελευταίο όπου όταν βγήκα έξω ένιωθα επιτέλους ότι ανέπνεα κανονικά, οι σκέψεις μου είχαν μπει σε σειρά, δεν φοβόμουν να πω τις λέξεις θάνατος και πέθανε. Σκέφτηκα πόσο τυχερή ήμουν που βρήκα τη ΜΕΡΙΜΝΑ και με βοήθησε δωρεάν. Ναι. ΔΩΡΕΑΝ. Δεν έδωσα ούτε ένα ευρώ για να λάβω την υποστήριξη που χρειαζόμουν. Ούτε εμφανίστηκε μπροστά μου κάποιος να μου προτείνει να αγοράσω ένα βιβλίο ή κάτι που βρισκόταν εκεί και ήταν προς πώληση. Και αυτό μου άρεσε πολύ. Σκέφτηκα λοιπόν… και πως τα βγάζει πέρα αυτό το κέντρο; ποιος είναι αυτός που το βοηθάει να συνεχίζει αυτό το υπέροχο έργο του; η απάντηση είναι το σωματειο «Οι φίλοι της ΜΕΡΙΜΝΑΣ». Αυτοί οι μικροί και μεγάλοι φίλοι κρύβονται πίσω από αυτά τα υπέροχα πράγματα που εδώ και χρόνια επιτυγχάνονται.

Οι στόχοι του συγκεκριμένου σωματείου είναι:

  1. Η ηθική και υλική ενίχυση του έργου της ΜΕΡΙΜΝΑΣ
  2. Η προώθηση του έργου της ΜΕΡΙΜΝΑΣ
  3. Η προμήθεια και αγορά επιστημονικού και τεχνητού εξοπλισμού για υλοποίηση δράσεων της ΜΕΡΙΜΝΑΣ
  4. Η προβολή του έργου της ΜΕΡΙΜΝΑΣ στην Ελληνική κοινωνία

Πως μπορεί όμως να τα κάνει όλα αυτά; Πιστέψτε με δουλεύει πολύ, κατεβάζει ιδέες, οργανώνεται, διαθέτει ανθρώπους με πολλή όρεξη, όραμα και μεράκι. Σχεδιάζει και υλοποιεί events, εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημέρες, bazaar. Εγώ προσωπικά κατάφερα να συμμετέχω σε διάφορα events όπως χριστουγεννιάτικες γιορτές, parties, και bazaar.

Εκεί που πέρασα πιο ωραία όμως ήταν στο ανοιξιάτικο bazaar που γίνεται κάθε χρόνο τον Απρίλιο στην αποθήκη Γ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο κέφι, χαρά, αισιοδοξία, παιχνίδι, τέχνη, βιβλία, παγωτά ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

"Ένα bazaar που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Ένα bazaar που κάνει τα μικρά πράγματα να δείχνουν την πολύτιμη σημασία τους. Ένα bazaar που ενώνει μικρούς και μεγάλους. Ένα bazaar που σε κάνει να χαμογελάς από το πρώτο σου βήμα στην είσοδο. "

Τι πιο όμορφο από αυτό; μου λές; χρώματα παντού, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, παιχνίδια δημιουργικά όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για του μεγάλους. Ααα μην ξεχάσω να σου πω ότι μπορείς να ψωνίσεις κιόλας. Ναι. Ναι. Μπορείς να αγοράσεις βιβλία, ρούχα, παιχνίδια… αν είσαι νονός/ά μπορείς να βρεις υπέροχες λαμπάδες για το βαφτηστήρι σου… και επειδή σίγουρα θα κουραστείς από το παιχνίδι και τις βόλτες χαζεύοντας τα έξυπνα δώρα, μετά στο τέλος μπορείς να απολαύσεις τις υπέροχες λιχουδιές στο καφενείο. Αχ εκείνα τα πασχαλινά αυγά που εγώ προσωπικά ποτέ δεν κατάφερα να περιμένω να τα φάω την ημέρα του πάσχα. Ήδη πριν βγω από την είσοδο στο λιμάνι είχα ανοίξει το περιτύλιγμα. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι τα έσοδα από όλα αυτά θα διατεθούν για την ενίσχυση του συμβουλευτικού κέντρου της ΜΕΡΙΜΝΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Για να συνεχίσει να βοηθάει παιδιά και οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Για να συνεχίσει να βοηθάει τα παιδιά και τις οικογένειες να μεταφορφώσουν την απώλεια σε ένα συμβολικό βαθμό με ιδιαίτερο νόημα. Μην το χάσεις. Πιστεψέ με αξίζει. Πολύ.

Το φετινό ανοιξιάτικο bazaar θα γίνει το Σάββατο 20/04 και την Κυριακή 21/04 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα κλασσικά στην Αποθήκη Γ στο λιμάνι. Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να βρεις έστω μια ώρα και να κάνεις τη βόλτα σου. Είναι για καλό σκοπό <3

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφτείς την επίσημη σελίδα των Φίλων της ΜΕΡΙΜΝΑΣ στο facebook: https://www.facebook.com/pg/OiFiloitisMerimnas/about/?ref=page_internal